Bazı yanlışlar masum ve etkisiz olsa da maalesef bazıları akıllı telefon kullanım alışkanlıklarımıza bile etki ediyor.

 

AKILLI TELEFON PİLİ VE ŞARJIYLA İLGİLİ YANLIŞLAR

 

1-Telefon Gece Boyu Şarjda Bırakılmaz: Bir zamanlar için doğru olan ve patlayamasa bile batarya ömrüne etki eden bu durum günümüz modern cihazlarında tamamen ortadan kaldırılmıştır.

 

Akıllı cihazların bataryaları dolunca, cihazınız bunun farkına varıp bataryadan şarj alımını kesip direkt olarak şarj cihazındaki enerjiyle kullanıma devam edebiliyor.

 

Bazı cihazlar ise direkt olarak şarj alımını kesip bataryayı kullanmaya devam ediyor.

 

Her ne olursa olsun günümüz akıllı cihazlarını gece boyu veya günlerce şarjda bırakmamanızı tavsiye ederiz.

 

2-Telefon Şarjdayken Kullanılmaz Patlayabilir: Bir diğer şehir efsanesi de telefonun şarjdayken kullanılmaması gerektiğidir ki ilk maddedeki çözüm gereği bu maddedeki iddianın da gerçeği yansıtmadığını anlayabiliriz.

 

Üreticiler cihazları piyasaya sürmeden önce binlerce kez teste tabi tutuyor ve bu testlerin bir kısmında telefon şarj halindeyken yapılıyor.

 

Böylesine ciddi ve yaşanılması çok mümkün olan durum 1/10.000 ihtimalde bile meydana gelseydi bunu uyarı olarak kullanma kılavuzuna yazarlardı.

 

Kullanma Kılavuzu Okumadığımızı Düşünecek Olursak Pek bir Etkisi Olmazdı Bu Durumun

 

3-Telefon %5’in Altında Değilse Şarja Takılmaz: Bunun için saatlerce bekleyip telefonunun şarjını tüketmeye çalışan kullanıcılar var ama diğer iddialar gibi bu iddia da herhangi bir gerçekçilik payına sahip değil.

 

Akıllı cihazlar Lityum iyon batarya kullanır, tabi çok eski model telefonlarda kullanılan diğer tip bataryalarda bu durumun doğruluğu mevcuttu.

 

Şarjınız tükendiğinde şarja takıp dolmasını bekleyip kullanmanız, telefonunuzun ara ara şarja takma zorunluluğunu ortadan kaldırıp kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

 

4-USB Kullanıp Bilgisayardan Şarj Edilmez: Bu iddianın ortaya çıkma sebebi ise USB’nin düşük amper kullandığı için telefonu geç şarj etmesidir.

 

Ancak düşük amperle telefonu şarj etmenin bataryaya herhangi bir zararının olduğu bugüne dek görülmemiştir.

 

Çok Yüksek Amperlerde Şarj Etmekse Aksine Tehlikeli Olabilecek Bir Durumdur

 

5-Cihaz İlk Kullanımdan Önce Tam Şarj Edilmeli: Yine ilk maddelere dayanarak bu iddianın da herhangi bir gerçeklik payının olmadığını hatırlatmak isteriz.

 

Akıllı telefon pil ömrü çok tartışmalı olsa da yukarıdaki genel uygulamalar hemen hemen her cihazda geçerli olacaktır, tabi bazı istisnalar olabileceğini unutmamak gerek.

 

Tabi tamir sonrası işlemlerde bu kuralların geçersiz kaldığı ve bataryanın tam şarj edilmesi tavsiye edilmektedir.

 

Sadece orijinal parça kullanmanızı tavsiye ederiz aksi halde hem akıllı telefunuzun hem de bataryanızın ömrü kısalır.

 

Sadece cihazlarınızın ömrünü kısaltmakla kalmazsınız belirli durumlarda akıllı telefonunuzun alev almasına da sebep olabilirsiniz.

 

CEPTEKORUMA HİZMETİ

 

Unutmayın arızanın türünün ne olduğu fark etmez CepteTamir her türlü akıllı cihazınızı yerinde servis hizmetiyle ayağınıza kadar gelerek tamir eder.

 

Telefon kaskosu veya telefon sigortası gibi koruma önlemleri yapmak cihazlarınızın olası arızalarda sizlere maddi yük olmasını engeller bu bağlamda CepteTamir size CepteKoruma paketini öneriyor. Üstelik Sıfır, yurt dışı veya ikinci el fark etmeksizin arızalı veya kırık olmayan tüm akıllı cihazlarını koruma altına alabilirsiniz.

feedback

Bizi Değerlendir

Fiyat normal
Aradığım markayı bulamadım
Sadece fiyat almak için geldim
Kararsızım, düşünmek istiyorum