Cep telefonu batarya şişmesinin birden fazla nedeni olabilir. Peki batarya şiştiğinde ne yapmalı? Bu yazımızda cep telefonunuzun bataryasının ömrünü nasıl uzatacağınızı anlatacağız.

 

Öncelikle batarya şişmesi kullanıcı ya da üretim kaynaklı olabilir. Kullanıcı kaynaklı en genel neden, cihazın uzun süre şarjda bırakılmasıdır. Bilindiği üzere, yeni nesil akıllı telefonlar ortama 2 saat içinde tamamen şarj olabilmektedir. Fakat birçok kullanıcı, cihazını gereğinden fazla şarjda bırakarak; bataryanın bozulmasına ve şişmesine neden olmaktadır.

 

Bununla beraber, cep telefonunuz şarjdayken cihazı kullandığınızda da bataryanın şişmesine neden olabilirsiniz.

Batarya şişmesini tetikleyen nedenler

Cep telefonunuzun kullanım ömrünü, kullanacağınız orijinal parçayla uzatmak mümkündür. Buna karşın yan sanayi batarya ve şarj aleti kullanımı, hem cihazınızın bataryasının bozulmasına hem de kullanım ömrünün azalmasına neden olacaktır.

 

Diğer yandan,cihaz şarjdayken elektriklerin kesilmesine bağlı olarak kısa devrelerin oluşumu, aşırı şekilde ısınan cihazların kullanılmaya devam edilmesi ve cep telefonlarının aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ortamlarda şarj edilmesi gibi nedenler de batarya şişmesini tetikler.

 

Bataryamın Şiştiğini Nasıl Anlarım?

Cep telefonu batarya şişmesi gözle kolayca tespit edebileceğiniz bir durumdur. Şişen batarya arka kapağa baskı uygulayarak özellikle çıkarılabilir bataryaya sahip cihazlarda kapağın çıkmasına neden olur.

 

Peki, iPhone gibi sabit bataryaya sahip olan cihazlarda bataryanın şiştiğini nasıl anlarız? iPhone cihazlar çıkarılabilir bataryaya sahip olmadığı için bataryanın şiştiğini anlamanız için teknisyenden yardım almanız gerekmektedir.

 

Sorunun yanıtını teknisyen yardımıyla almanız mümkündür. iPhone batarya sorununu anlamanız, teknisyenin cihazı açması sonucu anlaşılacaktır.

 

iPhone cihazınızda yaşadığınız batarya sorunu için iPhone Batarya Değişimi sayfamızı inceleyerek fiyatlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Bataryası Şişmiş Telefonun Patlar Mı?

Zaman zaman haberlere de konu olan bir durum: “Bataryası şişmiş telefon patlar mı?” Pek çok haberde, bataryası şişmiş telefonun patlaması ya da yanması sonucu kullanıcılarına zarar verdiği olaylara şahit olduk.

 

Cep telefonu bataryasının şişmesi cihaza pek çok şekilde zarar vermektedir. En basit haliyle şişmiş bir batarya, cihazın formunu bozduğu gibi ekran ve anakart gibi en önemli parçalarına zarar verir. Şişen batarya, arka kısımdan direkt olarak cihazın gövdesine baskı yapar. Bu baskı nedeniyle cihazın anakartı veya ekranı kırılabilir.

 

iPhone ekran sorunları arasında en sık görüşen şey, ekranın şişen batarya nedeniyle gövdeden ayrılması ya da kırılmasıdır.

 

Cep Telefonu Bataryası Şiştiğinde Ne Yapmalı?

Yazımızın başında cep telefonu bataryası neden şişer sorusuna yanıt aradık. Son bölümündeyse, bu sorunu yaşayan kullanıcılara ne yapmaları gerektiği konusunda yardımcı olacağız.

 

Batarya şişmesi ihmale gelmeyen ciddi bir sorundur. Bu nedenle kullandığınız telefonunuzun bataryasında şişme fark ettiğinizde mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.

 

Cep Telefonu Bataryası Neden Patlar?

Cep telefonu bataryası, bataryanın uzun süre şarjda bırakılmasına bağlı olarak şişmesi sonucunda patlayabilir. Bunun dışında kullanılan bataryanın veya şarj aletinin orijinal olmaması ve şişmiş olmasına rağmen kullanımına devam edilmesi de batarya patlamasına neden olan etkenler arasındadır.

 

Cep telefonunuzda kullanacağınız ürünlerin orijinal olması cihazın sağlıklı ve uzun ömürlü kullanımı açısından çok önemlidir. Bunun için de uzman yetkili servis ve güvenilir ürün tercih edilmelidir. Çünkü uzman yetkili servis tarafından orijinal olmayan parçayla tamiri gerçekleştirilen cihazların ömrü kısa süreli olmakla birlikte, kullanıcılarına da ciddi bir tamir masrafı çıkarmaktadır.

 

Şişen bataryanın ne zaman ve ne şekilde patlayacağını tahmin etmek mümkün değildir. Fakat cihazınızın ısındığını ya da bataryasının şiştiğini fark ettiğinizde yapılacak ilk iş bataryayı telefondan ayırarak, uzman bir teknisyenden yardım almak olmaktır.

feedback

Bizi Değerlendir

Fiyat normal
Aradığım markayı bulamadım
Sadece fiyat almak için geldim
Kararsızım, düşünmek istiyorum